Home / Shendetesi (page 3)

Shendetesi

​A e keni ditur se këto ushqime dhe pije shkaktojnë ankthin?

Konsumimi i ushqimeve të ndryshme ndikon në emocionet tuaja, por edhe të shkaktojnë ankth, t’ju lënë të shqetësuar dhe të pa koncentruar. Edhe pse ushqimi nuk është faktori kryesor i këtyre emocioneve, ajo mund të ndikojë dukshëm në intensitetin e tyre. Me fjalë tjera, ekzistojnë ushqime të cilat shtojnë shkallën …

Read More »

​Menta dhe portokalli ndihmojnë problemet e anoreksisë

Anoreksia është çrregullim në mënyrën e të ushqyerit, e cila çon në humbjen e apetitit, madje pasojat e saj mund të jenë shumë të rrezikshme. Ajo shkaktohet kryesisht pakënaqësitë me peshën trupore dhe dëshira e madhe për të humbur kilogram. Anoreksia manifestohet edhe me bulimi, që është  vjellja e ushqimit …

Read More »

A e keni ditur se nuk ekzistojnë sytë e kaltër?!

Mjeku Paul Van Slembrouck pohon se nëse keni sy të kaltër apo të gjelbër, ato në të vërtetë nuk janë ngjyra. Ngjyrat e tyre janë strukturore, si rezultat i një procesi fizikë mjaft interesant. Siç argumentoi Slembrouck, pjesa e ngjyrës së syrit është e ndarë në dy pjesë, – epiteli …

Read More »

Objektet e shtëpisë që i bëjnë keq shëndetit tuaj

Përveç detergjenteve dhe sapunëve, rreziqet fshihen edhe tek objekte të tjera, mbi të cilat nuk ngrihen zakonisht dyshime. Nëse nuk tregoni kujdes, atëherë ato do t’ju bëjnë shumë keq për shëndetin. Besoni se vetëm ndotja dhe smogu (tymi) janë problem për mjedisin? Nëse po, atëherë gaboheni: burimet e ndotura brenda …

Read More »

Cilat janë simptomat e helmimit nga ushqimi?

  Helmimi me ushqim shkaktohet nga ngrënia e ushqimit apo konsumimi i ndonjë pije e cila është e kontaminuar me lloje të caktuara të baktereve, paraziteve, viruseve apo toksinave tjera, transmeton Telegrafi. Ushqimi mund të kontaminohet në mënyra të ndryshme, ndërsa mënyra më e mirë për të shmangur helmimin nga …

Read More »

Ilaç shtëpiak për shtypje të lartë të gjakut

Ditëve të sotme shumë njerëz vuajnë nga nivelet e larta të kolesterinës dhe shtypjes së lartë të gjakut, ndërsa këta dy janë faktorët kryesorë të sëmundjeve kardiovaskulare. Prandaj, është e rëndësishme të mësoni se si t’i parandaloni këto dy ‘probleme’. Pavarësisht se shumë njerëz vendosin të përdorin ilaçe farmaceutike për …

Read More »

Pse ndieni uri edhe pasi që keni ngrënë tepër

Nëse keni qenë ndonjëherë në ndonjë situatë kur keni ngrënë tepër, dhe të nesërmen jeni zgjuar shumë të uritur, ju sjellim shpjegimin e ekspertëve. Një ditë pasi që keni ngrënë tepër, trupi juaj është i rraskapitur. Kjo lodhje është pasojë e asaj që trupi ka punuar gjithë natën për ta …

Read More »