Home / Shendetesi (page 10)

Shendetesi

Sëmundja diabetike e veshkave. Zbulohet mënyra si luftohet

Shkencëtarët e Edinburgut kanë identifikuar një molekulë kyçe të lidhur me sëmundjen e veshkave tek njerëzit me diabet. Bllokimi i proteinës parandalon dëmtimin e veshkave, që lidhet me diabetin. Shkencëtarët e Universitetit të Edinburgut thanë, se studimi i kryer në minj bëri të mundur identifikimin e proteinës kyçe dhe se …

Read More »

7 ushqimet më të dëmshme për shëndetin

Akullorja, çerealët apo edhe patatinat janë disa prej ushqimeve që duhen eleminuar. Përmbajtja e sheqerit, por edhe e përbërsve kimikatë që çlirohen nga skuqja në temperatura të larta janë përgjegjës për kancerin. Gjithashtu janë burim karbohidratesh jo të shëndetshme, të cilat ndihmojnë në shtimin në peshë, raporton agroweb.

Read More »

KUJDES! Ky ushqim shkakton kancerin, mos e konsumoni kurrë

Gjithmonë dhe më shumë po informohemi mbi produktet që konsumojmë dhe që janë shumë të dëmshme për shëndetin tonë. Nga studimet e bëra në vite, del se sheqeri artificial ushqen në mënyrë alarmante qelizat kancerogjene brenda trupit tuaj. Në vitet 1920, nobelisti, Dr. Otto Ëarburg, kishte lançuar teorinë se qelizat …

Read More »

Ja si ndikon aktiviteti fizik i mëngjesit në shëndetin tonë

Studimet e ndryshme kanë treguar se aktiviteti fizik i mëngjesit ndikon drejtpërdrejt në shëndetin tuaj dhe aktivitetet e juaja gjatë ditës. Ushtrimet kanë shumë ndikim sidomos gjatë kohës kur keni stres, sepse do t’ju ndihmojnë ta shkarkoni atë. Përveç kësaj, ushtrimet janë shumë të rëndësishme edhe për ruajtjen e linjave …

Read More »